99

De Moderne

werkplek

Een eenvoudige en veilige IT omgeving waarin de eindgebruiker centraal staat 

Bekijk hier onze video  

De introductie van AVG heeft veel impact gehad op organisaties en de wijze waarop IT een organisatie hierin ondersteunt. Organisaties zijn met de komst van AVG verplicht om hun informatiestromen te inventariseren en te classificeren, om vervolgens aanpassingen door te voeren om te voldoen aan deze nieuwe wetgeving.

 

Het aanpassen van de informatiestromen brengt veel uitdagingen met zich mee en vaak schieten bestaande IT oplossingen hierin tekort. De maatregelen die getroffen moeten worden, zorgen voor een verlaagde gebruikerservaring en complexe oplossingen voor de IT afdeling. Microsoft en andere grote vendoren spelen hier op in, waardoor er binnen de IT wereld een nieuwe term ontstaat: de moderne werkplek (een eenvoudige en veilige IT omgeving waarin uw mederkwerkers centraal staan).

 

Maar wat is dat dan, de moderne werkplek? Hedendaagse oplossingen voorzien toch al in alle vraagstukken, dus waar zit het verschil? Kevin (senior netwerk engineer) legt het uit.

 

DE INVLOED VAN DE EINDGEBRUIKER

‘’Veel hedendaagse oplossingen dragen bij aan veiligheid maar dit gaat vaak ten koste van functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Dit komt omdat het veelal zwart of wit is en er geen ruimte is om zaken naar eigen inzicht in te richten. Dit gaat uiteindelijk ten koste van de productiviteit.

 

De moderne werkplek stelt de eindgebruiker in staat om zelf invloed te hebben op beveiliging. Een simpel voorbeeld betreft het classificeren van een e-mail waardoor een eindgebruiker invloed heeft op de informatiestroom welke hij/zij in gang zet. Zo kan de gebruiker regelen dat zijn/haar e-mail niet door de ontvanger kan worden afgedrukt of worden doorgestuurd.

 

Andersom is het natuurlijk ook mogelijk. Wanneer er een bijlage met NAW-gegevens wordt verstuurd, dan kan het systeem conform de ingestelde beleidsregels bepaalde zaken toepassen. De moderne werkplek valt te omschrijven als een vereenvoudigde en gecentraliseerde oplossing welke ondersteunend is voor de IT-afdeling en daarbij het gebruiksgemak van de eindgebruikers aanzienlijk verhoogt. Alle applicaties zijn gecentraliseerd in één portaal vanwaar een gebruiker, zonder meerdere malen in te hoeven loggen, een applicatie kan benaderen (Single Sign On).

 

Dit kan een applicatie zijn welke volledig in een Cloud applicatie (SaaS) draait, maar dit kan ook een oude applicatie (Legacy) zijn welke nog op een lokale omgeving is ondergebracht. De eindgebruiker zal het verschil niet zien; de ervaring is hetzelfde. En dat allemaal zonder compromissen te doen op het gebied van veiligheid en beschikbaarheid!’’

 

VOORDELEN VAN DE MODERNE WERKPLEK

‘’Maakt u gebruik van de moderne werkplek? Dan zult u merken dat het beheer door middel van de moderne werkplek vereenvoudigd is en de oplossing toepasbaar is op een hoge diversiteit aan hardware. Het in gebruik nemen van deze hardware valt ook te automatiseren. Vroeger kostte het een IT afdeling bijvoorbeeld aardig wat tijd om een laptop voor een medewerker voor te bereiden. Tegenwoordig wordt de laptop naar de eindgebruiker opgestuurd en configureert de laptop zich automatisch. Dit is handig wanneer de laptop van de gebruiker defect is, of wanneer hij/zij start op de eerste werkdag!’’

DVP GING U VOOR
DVP maakt sinds kort gebruik van de nieuwe oplossing en is daar heel erg over te spreken. ICT Consultant Jan Reurslag: “De gebruiker staat centraal en de hele oplossing is daar omheen gebouwd. Dit zorgt ervoor dat gebruikers zelf ‘in control’ zijn en ze de oplossing eigen kunnen maken. Maar wèl met de basis inrichting welke door de IT afdeling is ingericht. ‘’

 

 

WIJ HELPEN U MET DE IMPLEMENTATIE

“Het implementeren van de moderne werkplek is totaal anders dan een technische inrichting van bijvoorbeeld een nieuw serverpark. De focus verschuift van techniek, naar functionele vraagstukken tijdens de implementatie. Door diverse trajecten hebben wij ervaring met deze implementatie en zijn daardoor dé specialist om samen met u deze veilige en gebruiksvriendelijke omgeving te realiseren!”

scrollende pagina - afbeelding in kolom - 3:2 formaat

Meer weten over Workspace 365?

Peter Bijker (Directeur Business Development) vertelt u er in onderstaande video alles over! 

De Moderne werkplek

 
4/14
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...